Metropoolregio Amsterdam en Zwolle e.o.
Flower Art Museum werkt samen met concertvioliste Vercammen

Flower Art Museum werkt samen met concertvioliste Vercammen

Bloemen, kunst en muziek worden komend jaar met elkaar verbonden in het Flower Art Museum. In 2019 is violiste Merel Vercammen als ‘musician in residence’ verbonden aan het museum in Aalsmeer. Zij programmeert een vierdelige concertreeks met zowel jonge talenten als bekende musici zoals pianist Mike Boddé.

Vercammen (29) geldt als een van de grote talenten van de Nederlandse klassieke muziek. In 2014 studeerde zij cum laude af met een Master of Performance aan het Royal College of Music in Londen. Ze was prijswinnares van o.a. de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Vercammen trad op over de hele wereld en speelde in prestigieuze concertzalen, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, de Elbphilharmonie in Hamburg en Wigmore Hall in Londen. Ook stond ze als improvisator en gastsolist veertig keer in de voorstelling van Herman van Veen in Carré.

In het Flower Art Museum is Vercammen in 2019 vier keer te zien en te horen in een concertreeks onder de noemer ‘The Art of Music’. Zij speelt daarbij telkens met andere talentvolle musici toegankelijke en prikkelende klassieke muziek. Ook zullen de musici improviseren aan de hand van de kunst in het museum. De ambiance van het Flower Art Museum, waar de musici optreden in de tentoonstellingsruimten, staat garant voor een bijzondere ervaring. De concerten vinden elk kwartaal plaats op een vrijdagavond. De aftrap is op 15 februari met cellist Joachim Eijlander.  

 

Foto: Marco Borggreve