Metropoolregio Amsterdam en Zwolle e.o.
Sportclubs uit Nieuw-Vennep helpen ouderen uit isolement

Sportclubs uit Nieuw-Vennep helpen ouderen uit isolement

Zes sportverenigingen uit Nieuw-Vennep slaan met de organisatie van de Vennepse spelen de handen ineen. De verenigingen organiseren allemaal een toernooi op hun eigen complex voor de andere vijf verenigingen waarbij ze met een seniorenteam tegen elkaar gaan strijden. Op zaterdag 16 maart starten de  verenigingen bij TV De Kikkers om uiteindelijk op 12 oktober op het laatste toernooi bij  SV DIOS de allround sportkampioen van Nieuw-Vennep te huldigen. 

Het gaat de verenigingen echter niet om deze winst, maar eerder om enerzijds dichter bij elkaar te komen en anderzijds samen te gaan werken. Daarnaast willen ze hun sociale betrokkenheid laten zien. Dat deze verder gaat dan hun eigen huidige leden blijkt uit het goede doel waarvoor zij hun handen ineen slaan. Dit goede doel is dit jaar de seniorenvereniging Haarlemmermeer Zuid (SHZ) en dan met name stichting Senioren Samen op Weg, die ouderen vervoert voor bijvoorbeeld een boodschap, doktersbezoek of een leuk uitje.

Er zullen posters bij de clubs en bij deelnemende sponsoren uit Nieuw-Vennep worden opgehangen met de verschillende datums en tijden wanneer er een toernooi zal worden gespeeld. Met al de sponsor inkomsten organiseren de 6 sportverenigingen, in samenwerking met seniorenvereniging Haarlemmermeer Zuid, een geweldige dag voor de ouderen uit Nieuw-Vennep. Het initiatief is afkomstig van de Vennep Flyers en DIOS , die via de Energy Battle elkaar beter hebben leren kennen en dit gevoel graag willen delen met meerdere verenigingen. Met deze start hopen de deelnemende verenigingen dat dit initiatief in de toekomst nog breder wordt gedragen zodat er nog meer goede doelen binnen het dorp geholpen kunnen worden. Tennisclub de Kikkers, tafeltennisvereniging Nieuw-Vennep, volleybalvereniging VHZ, badmintonvereniging Nieuw-Vennep, honk- en softbalvereniging Vennep Flyers en sportvereniging DIOS zijn de clubs die meedoen.