Metropoolregio Amsterdam en Zwolle e.o.
Schipholfonds viert jubileum met hardloopwedstrijd over Zwanenburgbaan

Schipholfonds viert jubileum met hardloopwedstrijd over Zwanenburgbaan

Ruim 200 sportieve buren van Schiphol hebben deelgenomen aan de Schipholfonds Run. Een recreatieve loop van 5 of 10 kilometer tijdens de Schiphol Burendagen. De renners bestonden uit leden van atletiekverenigingen in het werkgebied van het Schipholfonds en werknemers van bedrijven op de luchthaven, zoals Schiphol Group, Luchtverkeersleiding Nederland en enkele luchtvaartmaatschappijen. 

De locatie van de Schipholfonds Run was gerust uniek te noemen: op de Zwanenburgbaan, waar normaliter de vliegtuigen starten en landen. Het Schipholfonds organiseerde dit bijzondere hardloopevenement vanwege het 25-jarig jubileum van het fonds. Monique Hollenkamp, bestuurslid van het Schipholfonds: ‘We hebben het groot onderhoud aan de Zwanenburgbaan met beide handen aangegrepen om dit hardloopevenement in ons jubileumjaar te organiseren. Het Schipholfonds stimuleert sportief bewegen in de omgeving van onze luchthaven. Want sporten is leuk en sporten verbindt. Zo leveren we een bijdrage aan gezondheid en vitaliteit, aan integratie en verbroedering. Ook tijdens de Schipholfonds Run.’ De bijzondere wedstrijd werd mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers van het Schiphol Airline Operators Committee (SAOC) en Schiphol Group. ‘We zijn als bestuur erg blij met deze ondersteuning vanuit de luchtvaartsector. Het geeft aan dat thema’s als sport en vitaliteit leven bij medewerkers van de luchthaven. Deze passie voor sport en vitaliteit willen we graag delen met de omwonenden van Schiphol. Vandaar dat we deze omwonenden vandaag niet alleen een onvergetelijke herinnering hebben gegeven, maar ook uitleg over de donatiemogelijkheden vanuit het Schipholfonds voor sportieve initiatieven van verenigingen en stichtingen in de omgeving van Schiphol’, aldus Holtkamp.

Schiphol voert sinds 10 maart in zes weken groot onderhoud uit aan de Zwanenburgbaan. Tijdens deze werkzaamheden is de Zwanenburgbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer en volgen de vliegtuigen andere routes van en naar Schiphol. De werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan – die door zo’n 200 medewerkers in verschillende ploegen 24 uur per dag worden uitgevoerd – gingen ook tijdens de Schipholfonds Run door, om periode van onderhoud niet langer dan strikt noodzakelijk te laten duren. Dit leverde voor de deelnemers aan de Schipholfonds Run een schitterend decor op. Volgens planning wordt de Zwanenburgbaan op zondagavond 21 april weer in gebruik genomen.