Metropoolregio Amsterdam en Zwolle e.o.
Lang gekoesterde wens komt uit voor Circuit Zandvoort

Lang gekoesterde wens komt uit voor Circuit Zandvoort

In 2020 wordt er op het Circuit van Zandvoort de Dutch Grand Prix gereden. Daarmee is de Formule 1 na 35 jaar terug in Zandvoort. De Dutch Grand Prix Zandvoort komt voor tenminste drie keer naar de kustplaats.

Het evenement belooft een groot spektakel te worden met spraakmakende races, sport en spel voor jong en oud. Naast de activiteiten op en rond het circuit ziet de gemeente een kans om met side-events heel Zandvoort mee te laten profiteren. De definitieve datum van de race in de maand mei wordt nog bekend gemaakt door de internationale raceorganisatie Formula One Management (FOM) bij het presenteren van de Formule 1-kalender van komend jaar.

In 1985 werd in Zandvoort de laatste Grand Prix van Nederland gehouden. Niki Lauda was de laatste winnaar. Maar de liefde voor de Formule 1 is in Nederland nooit vervlogen en leeft nu meer dan ooit te voren. Velen droomden van een comeback. Die is nu, na 35 jaar, werkelijkheid geworden.‘Circuit en Zandvoort zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De comeback van het meest succesvolle race-evenement ter wereld naar Zandvoort is een lang gekoesterde wens van de miljoenen fans van de Formule 1 en in het bijzonder van onze bewoners en ondernemers. Zij kunnen met volle teugen genieten van de voorpret nu zeker is dat de Dutch Grand Prix in onze kustplaats gereden gaat worden’, zegt een trotse burgemeester Niek Meijer op de site van de gemeente.